USTANOVA GITARIJADA I BUGARSKI FESTIVAL “SILATA NA ROK” (THE POWER OF ROCK) POTPISALI SU U ZAJEČARU PROTOKOL O SARADNJI

Direktor Ustanove Gitarijada, Perislav Ducić i Vasko Gromkov, predstavnik bugarskog Festivala „Silata na rok“ (The power of rock), koji se održava u Sofiji, potpisali su u Zaječaru, protokol o saradnji, koji obuhvata prezentaciju Gitarijade u sklopu turneje, koja će biti realizovana u prvoj nedelji aprila ove godine.

the power of rock 01

Između ostalog, glavni akcenat turneje odnosi se na promociju konkursa za prijavu demo bendova na predstojeću 49. Gitarijadu, imajući u vidu da na konkurs mogu da se prijave i demo bendovi iz Bugarske.

the power of rock 02

Takođe, prilikom posete Bugarskoj, biće održana konferencija za novinare, na kojoj će bugarskoj publici biti predstavljen program 49. Gitarijade, kao i propozicije konkursa za demo bendove , a u okviru muzičkog dela programa nastupiće prošlogodišnji pobednici Gitarijade za teritoriju Srbije, bend D ZOO i pobednici po glasu publike Meda, Vuk i Sandokan, uz podršku lokalnih bendova.

the power of rock 03

Na osnovu obostrane saradnje, u maju mesecu u Zaječaru, premijerno za publiku u Srbiji, biće prezentovana knjiga bugarske atrakcije, benda SEVI, koja nosi naslov „The Price to be yourself“ (Cenata da bъdeš sebe si). Podsećanja radi, muzička grupa Sevi, nastupila je u revijalnom delu prošlogodišnje 48. Gitarijade.

Možda vam se svidi i...

No comment

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *